Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αποφασίζουν για Siemens σε... άδεια έδρανα

Λίγο πριν το…τέλος η υπόθεση της Siemens, με τη Βουλή να αποφασίζει σήμερα Πέμπτη για το αν θα συσταθεί ή όχι προανακριτική επιτροπή με παραπομπή των δύο πρώην υπουργών της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Αίσθηση προκαλούν τα άδεια έδρανα καθώς οι παριστάμενοι βουλευτές δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε.

Άλλωστε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε ότι η εξεταστική επιτροπή διαπίστωσε ευθύνες για μια σειρά προσώπων εκτός των δύο πρώην Υπουργών της ΝΔ. Ωστόσο διαπιστώθηκε παράλληλα και η παραγραφή τους και κατά συνέπεια η κυβέρνηση προχωρά μέχρι τέλους με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν.
Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης αποχώρησε ο ΛΑ.Ο.Σ. με το Γιώργο Καρατζαφέρη να καταγγέλλει τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία και γελοιότητα που το κόμμα του δεν συμπράττει».

Λίγο αργότερα από την αίθουσα αποχώρησε και η ΝΔ με το Νίκο Δένδια να μιλά επίσης για φαρσοκωμωδία.
Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ χαρακτήρισε δικομματικό το σκάνδαλο της siemens και υποστήριξε ότι σήμερα μπαίνει η ημερομηνία σε μια ταφόπλακα που ήδη έχει μπει για το πολύκροτο σκάνδαλο. Κατηγόρησε δε, τα δύο μεγάλα κόμματα ότι δεν θέλουν την αλήθεια γιατί θέλουν να την κουκουλώσουν.
Για «πράσινο και γαλάζιο σκάνδαλο» μίλησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οδηγούμαστε στο κουκούλωμα γιατί και οι δύο δεν θέλουν την αλήθεια. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Όλα τα άλλα είναι ένα κακόγουστο πολιτικό θέατρο» κατέληξε ο βουλευτής.
Πηνελόπη Γκάλιου
Αντιγραφή από SKY.GR