Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Από τη χθεσινή συζήτηση για τα χαράτσια




Η πλατεία του Κιάτου είχε χθες σειρά στην εκστρατεία ενημέρωσης που γίνεται από ομάδες πολιτών για τα νέα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Αρκετοί συμπολίτες μας, αλλά και κόσμος από τις πλατείες Κορίνθου και Ξυλοκάστρου έδειξαν ενδιαφέρον, αν και για ένα τόσο καυτό ζήτημα θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότεροι.


Το γενικό συμπέρασμα της δίωρης συζήτησης που έγινε με νομικούς, φοροτεχνικούς και τον οικονομολόγο Δ.Καζάκη ήταν πως νομικά πατήματα μπορεί να υπάρχουν για να μην πληρώσει κάποιος το χαράτσι, αλλά επειδή με το σημερινό καθεστώς τίποτα δεν είναι σίγουρο, η άρνηση πληρωμής θα πρέπει να αποτελεί πολιτική απόφαση με στόχο την πτώση της κυβέρνησης. Η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί στο πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή σ' αυτό το κίνημα, καθώς όσο περισσότεροι αρνηθούν να πληρώσουν, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος για συνέπειες.

Στο τέλος της συζήτησης, συμπολίτες μας δημιούργησαν επιτροπή η οποία θα προσπαθήσει να διαδώσει την άρνηση πληρωμής και ανανέωσαν το ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης στις 7 στην πλατεία, οπότε και όποιος πολίτης θέλει θα μπορεί να παραδίδει το εκκαθαριστικό του.

Δ.Η.