Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο.


Κύριοι Δήμαρχοι,
Η διέλευση των νταλικέρηδων από την Παλαιά Εθνική Οδό από τη Σωληνουργία Κορίνθου μέχρι το Κιάτο, για να κερδίσουν το αντίτιμο των διοδίων, έχει μετατρέψει την κυκλοφορία σε κόλαση, με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις για ολόκληρη την περιοχή και συγκεκριμένα:
Την μεγάλη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με καυσαέριο και το σπουδαιότερο την επιβάρυνση με τολουόλιο καρκινογόνο και άλλα βαρέα μέταλλα που εκπέμπονται από τις νταλίκες.
  • Τη μεγάλη μείωση της ταχύτητας.
  • Την σοβαρή κατανάλωση καυσίμων που επιβαρύνουν τους οδηγούς.
  • Τον εκνευρισμό των οδηγών και
  • Την μεγάλη αύξηση της επικινδυνότητας.
  • Πλέον τούτων, είναι γνωστό ότι στον ίδιο οδικό άξονα ταυτόχρονα μετακινούνται βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα αεροπλάνων στον Άραξο, ενώ τους έχει απαγορευτεί να διέρχονται από τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας.!!
Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί αν ένα τέτοιο βυτιοφόρο συγκρουστεί; Εγώ δεν τολμώ να φανταστώ τις καταστροφές που θα προκαλέσει!
Σε μια περίοδο τεράστιας κρίσης σε όλα τα επίπεδα, η περιοχή από τη Σωληνουργία μέχρι το Κιάτο που βασίζεται κυρίως στην τουριστική ανάπτυξη, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ να της δώσετε προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των παραθεριστών. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενώ γνώριζαν το πρόβλημα, ουδέν έπραξαν.
Κύριοι Δήμαρχοι, οι αρμοδιότητες που σας παρέχονται από τον Καλλικράτη, σας δίνουν το  δικαίωμα και την υποχρέωση, να διεκδικήσετε για τους δημότες σας ασφάλεια και βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Και αυτό αποτελεί για σας πρώτη προτεραιότητα. Εμείς θα είμαστε κοντά σας σε κάθε θετική πρωτοβουλία σας.