Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απάντηση της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας μας στην επιστολή του κ. Ζολώτα

Απάντηση στην επιστολή του κ. Ζολώτα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Αγαπητέ κ. Ζολώτα,

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει δεοντολογία και πράττουμε αναλόγως. Ίσως εσείς να μη γνωρίζετε τις λεπτομέρειες και τις δυσκολίες της έκδοσης της εφημερίδας, καθώς κάθε μήνα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις μέσα στις 12 σελίδες που οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου μας επιτρέπουν να εκδίδουμε.

Δεν μπορούμε όμως να κατηγορηθούμε ότι αποκρύψαμε ένα άρθρο, όταν αυτό δημοσιεύεται σε ένα blog που μετράει κατά μέσο όρο 220 επισκέψεις ημερησίως,ανεξαρτήτως αν εσείς δεν το χρησιμοποιείτε για δικούς σας λόγους.

Ούτε θεωρούμε ότι ενδιαφέρει περισσότερο τους αναγνώστες ο μετά από τρείς μήνες 2ος γύρος της προσωπικής σας αντιδικίας με τον κ. Λεονάρδο, σε σχέση με μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με το Δήμαρχο.

Σε ότι αφορά τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, σας ενημερώνουμε ότι άρθρα τους έχουν «θυσιαστεί» πολύ περισσότερες φορές απ’ ότι δικά σας για να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία ύλης. Προφανώς στα 3-4 άρθρα που αναφέρετε, συμπεριλαμβάνετε και «σφηνάκια» των 80 και 100 λέξεων, που δε συγκρίνονται όμως σε καμία περίπτωση με άρθρα των 900 λέξεων.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε ότι καταβάλαμε προσπάθεια να σας πείσουμε να συμπιέσετε το άρθρο σας για να δημοσιευτεί (έχουμε παρακαλέσει για το μέγεθος των άρθρων πολλές φορές μέσα από τα φύλλα της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ όλους τους φίλους που μας στέλνουν)και το αρνηθήκατε.

Τα περί κάλυψης «φίλων» μας και επίθεσης στους «νέους και άφθαρτους» αποτελούν μια ευφάνταστη ερμηνεία της μη δημοσίευσης της απάντησής σας. Η ανεξαρτησία της εφημερίδας μας έχει κριθεί μέσα στο χρόνο κι έχει εκτιμηθεί από τους αναγνώστες που συνεχίζουν να τη στηρίζουν.

Όσο για τα περί «επίδειξης γνώσεων, προσωπικής καταξίωσης μέσω της κριτικής επί παντός επιστητού, είτε σε θέματα γενικής πολιτικής ή και τοπικής πολιτικής», τα οποία μας αποδίδετε σας τα επιστρέφουμε τουλάχιστον ως κακεντρεχή

Με εκτίμηση

Η Συντακτική Επιτροπή