Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αστυνομική βία και δημοσιογραφική αλητεία σε συσκευασία του ενός


 

Ανεβάζουμε το άρθρο γιατί πολλοί πολίτες της επαρχίας δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε διαδηλώσεις στην Αθήνα, για να έχουν πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου, η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ουσιαστικά απαγορεύεται. Τα κανάλια μιλάνε για κουκουλοφόρους κλπ, πράγματα που όντως συμβαίνουν, αλλά πίσω από αυτά "θάβουν" τα εκατοντάδες περιστατικά μεμονωμένων ή και μαζικών επιθέσεων της αστυνομίας σε ειρηνικούς διαδηλωτές και επαγγελματίες που εργάζονται εκείνη τη στιγμή (φωτορεπόρτερς, δημοσιογράφους κλπ.).
Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες, ανήλικοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι απλά έτυχε να βρεθούν απέναντι στους παλλικαράδες του Χρυσοχοΐδη και του Παπουτσή τη λάθος στιγμή. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, οι επιθέσεις γίνονται σε σημεία που δε γίνονται επεισόδια, για να δικαιολογούν το "λάθος" ή και σε σημεία που δεν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.
Ο στόχος διπλός: από τη μία να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και να κάτσουν στα σπίτια τους και από την άλλη να μην καλύπτονται δημοσιογραφικά όλες αυτές οι σκηνές βίας.
Το παρακάτω βίντεο είναι από τέτοια περιστατικά που συνέβησαν χθες βράδυ. Αν ψάξετε θα βρείτε ακόμα πολλά ανάλογα.


... και απαγόρευση μετάδοσης της αλήθειας

Το επόμενο βίντεο θυμίζει στιγμές ΥΕΝΕΔ. Η Έλλη Στάη διακόπτει δύο φορές και στο τέλος κόβει τη μετάδοση από δημοσιογράφο που τολμάει να πει όσα είδε στο Σύνταγμα. Σε τι πολίτευμα ζούμε τελικά;