Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΚΝΕ Κορινθίας ενάντια στην απελευθέρωση των ναρκωτικών

Κανένας συμβιβασμός σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, με ελεύθερα ναρκωτικά

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κορινθίας της ΚΝΕ αυτό τον καιρό διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου, για μαθητές, φοιτητές και νέους εργάτες. Με σύνθημα: κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου, παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η δραστηριότητα αυτή της ΚΝΕ αγκαλιάστηκε από την νεολαία της Κορίνθου και των γύρω περιοχών, αυτό φαίνεται από την μαζική προσέλευση ομάδων. Πριν και μετά τους αγώνες αναπτύσσονται πλούσιες συζητήσεις γύρω από την μάστιγα των ναρκωτικών, την πολιτική επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν την νεολαία.

Η φτώχεια, η ανεργία, τα πολιτιστικά σκουπίδια είναι το υπόβαθρο για την τραγωδία των ναρκωτικών. Αυτός, όμως, είναι ο καπιταλισμός και δε γιατρεύεται με χάπια ούτε αντιμετωπίζεται με τη «φυγή» σε ψεύτικους παραδείσους. Ανατρέπεται από την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν από το λαό και ιδιαίτερα από την νεολαία. Οι αιτίες που οδηγούν στην «επιλογή» μιας ναρκωτικής ουσίας, είναι κοινές για όλες τις ουσίες. Όλοι οι χρήστες και οι εξαρτημένοι διαβεβαιώνουν για ένα πράγμα: «χρησιμοποιώ τις ουσίες για να φύγω, για να γεμίσω το κεφάλι μου». Οποιαδήποτε ουσία κι αν χρησιμοποιηθεί, αποβλέπει στο να επηρεάσει τις αισθήσεις με τέτοιο τρόπο, που να μην βιώνονται στις πραγματικές τους διαστάσεις η μοναξιά, η ανασφάλεια, η οργή, το κενό, το αδιέξοδο, ο φόβος μιας κοινωνίας σε κρίση.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο τόσο με τις πολιτικές της καταστολής που πρεσβεύουν κόμματα όπως το ΛΑΟΣ ή φασιστικές δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και αντιμετωπίζουν τους χρήστες ως «αποβράσματα», όσο και με τις δήθεν «προοδευτικές» πολιτικές της νομιμοποίησης και της απελευθέρωσης της μαστούρας, που πρεσβεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ του Κουβέλη και άλλων διαφόρων δήθεν αντιεξουσιαστών.

Τώρα ο λαός και τα παιδιά του να πιστέψουν στην δύναμη τους, να ισχυροποιήσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα βάλει τέλος στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Να δυναμώσει η οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη. Και από το πρόβλημα των ναρκωτικών, μπορούμε να συμπεράνουμε πόσο επίκαιρα είναι τα συνθήματα που βάζει το ΚΚΕ. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εργατική – λαϊκή εξουσία, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά! Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι` αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει η δυνατότητα θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια «ζωή ολόκληρη, όχι με δώσεις».

Γιάννης Τεφάνης
μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου- Ζακύνθου-Κεφαλονιάς της ΚΝΕ