Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου που λάβαμε, αναφέρεται:

"Πρόγραμμα οργάνωσης και φιλοξενίας Ανταλλαγής Νέων υλοποιείται για πρώτη φορά στο Δήμο Σικυωνίων. Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Μαρτίου έως την πρώτη Απρίλιου στο δήμο μας ενώ θα συμμετάσχουν 40 νέοι από 7 χώρες της Ε.Ε. Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα εκπροσωπήσουν φορείς από την Ιταλία, Ρουμανία Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβενία, και από το Δήμο Σικυωνίων.

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, και 6 φορείς από χώρες της Ε.Ε., ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Σικυωνίων.



Το θέμα του προγράμματος αφορά τις διαφορές και τις ομοιότητες της κουλτούρας στις χώρες τις Ευρώπης και τις ομοιότητες και διαφορές στην καθημερινή ζωή των νέων στην Ευρώπη. Οι νέοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του Δήμου Σικυωνίων, στην πόλη του Κιάτου , θα γνωρίσουν το δήμο μας, ενώ θα περιηγηθούν και στα αρχαία μνημεία εντός νομού Κορινθίας. Σκοπός του προγράμματος είναι οι νέοι να συναντηθούν να επικοινωνήσουν να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις αντιμετωπίζοντας φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Ο Δήμος Σικυωνίων, βάζοντας στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για νέους, ξεκινά μια σειρά από δράσεις και σύγχρονες υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προωθήσουν ευκαιρίες και χρηματοδοτούμενα προγράμματα για τους νέους του Δήμου μας."


(σ.σ.: δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται τέτοια προγράμματα στο Δήμο μας. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται σε συνεργασία με το συγκεκριμένο οργανισμό. Υπενθυμίζω την ύπαρξη του Κέντρου Νέων Κιάτου, που διέκοψε τη λειτουργία του το 2009 και μέχρι τότε είχε φιλοξενήσει δεκάδες νέους από χώρες της Ευρώπης, ενώ τέτοια προγράμματα, απ' ότι γνωρίζω, έχει κάνει και ο οργανισμός "Φιλοξενία" στο Κρυονέρι. Θετικό το γεγονός να έχουν και τα παιδιά του Δήμου μας τέτοιες ευκαιρίες, αλλά στην προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, γράφονται ανακρίβειες.  Δ.Η.)